Tidigare nyheterHur hanterar vi covid-19 utifrån rådande restriktioner?

Med de nya skärpta allmänna råden som Folkhälsomyndigheten lämnat den 16 november har förbundet beslutat att förlänga den period av anpassning som vi gör i vår verksamhet.

Vi anpassar ytterligare aktiviteter för att passa för digitala förutsättningar och vår upplevelse är att många aktiviteter faktiskt går väldigt bra att köra digitalt så det fortsätter vi med och utökar med fler. För att få reda på exakt vad vi erbjuder just nu, ta kontakt med någon av oss så berättar vi mer.

Förbundets personal arbetar i så stor utsträckning som möjligt på distans med digitala möten. Behövs fysiska möten av olika skäl kommer dessa att företrädesvis ske utomhus som tex walk and talk möten. Det kan finnas skäl som gör att vi måste träffa våra deltagare fysiskt, då sker detta i stora lokaler där stora avstånd finns.

I de fall där arbetsträning bedöms som en särskilt viktigt del för att bibehålla en god hälsa kan vi efter noggranna förberedelser och avvägningar låta enstaka deltagare fortsätta med detta. Det är varje rehabvägledare som gör denna bedömning tillsammans med aktuell arbetsgivare samt deltagare.

Genom dessa åtgärder hoppas vi bidra till en minskad smittspridning. Har du några frågor är du välkommen att kontakta oss, våra kontaktuppgifter finns under fliken Kontakt.

Håll ut och var snäll mot dig själv och mot andra under den här tiden så hoppas vi snart på nya bättre tider!

» Länk: Länk till senaste presskonferensen14 år med Samordningsförbundet Älv&Kust

Efter fjorton produktiva och innehållsrika år med Samordningsförbundet Älv&Kust tackar grundaren och förre förbundschefen Per Liljebäck för sig och lämnar nu över till sin efterträdare, Henrik Svedberg. Ta del av Pers egna ord om resan från starten fram till idag när förbundets verksamhet spänner över fem kommuner längs älv och kust.

» Dokument: 14 år med Älv & KustMöt nye förbundschefen, Henrik Svedberg

Klicka för större bild

Från 1 september är han ny förbundschef för Samordningsförbundet Älv&Kust, men med bakgrund inom såväl tidigare Samordningsförbundet Nordost som samverkansparten Arbetsförmedlingen, är Henrik Svedberg långt ifrån ny inom samverkanssammanhang. Läs mer i texten nedan.

» Dokument: Möt Henrik SvedbergSUS Rapport 2020-05-13

SUS (sektorsövergripande system för uppföljning av samverkan och finansiell samordning inom rehabiliteringsområdet) är det statistiksystem som Samordningsförbunden använder sig av för att följa upp sin verksamhet. Det är Försäkringskassan som äger SUS och de har nu fått i uppdrag att se över och förbättra SUS där det behövs. Tre Samordningsförbund har därför skrivit en rapport över förbättrings- och utvecklingsmöjligheter som Samordningsförbunden ser för SUS. Från Älv & Kust har Marie Hermanson som arbetar med processtöd mot SUS varit delaktig i arbetet med rapporten som finns här och under dokument/utvärderingen.

» Dokument: SUS RapportWorkshop med våra deltagare

Våra deltagare och rehabvägledare har 4 workshops tillsammans för att utveckla Samordningsförbundet Älv och Kusts insatser.
Vi vill ha våra deltagares synpunkter kring hur vårt stöd mot arbete/studier kan bli ännu bättre. Är de nöjda med vårt bemötande? Hur ser de på våra aktiviteter? Kloka tankar och idéer kommer upp.

Arbetet leds av Emerga som arbetar för tydliggöra mänskliga rättigheter i Sverige.Vill du veta hur vi arbetar med individinriktade insatser?

I den här filmen får du mer information om hur delar av vårt individinriktade arbete kan gå till. Kika gärna på filmen!

» Länk: Informationsfilm Älv & KustVerksamhetsplanering

Styrelsens, våra lokala ledningsgrupper och våra medarbetare har samlats för att ägna tid åt verksamhetsplanering på både kort och lång sikt. En givande dag med bra och kreativa dialoger.Arbets- och uppstartskonferens för Respondere

Nu har vi varit två dagar på Marstrand tillsammans hela gänget som ska arbeta ihop under det treåriga ESF projektet Respondere. Vi har bland annat arbetat med målgruppsformulering, vision, mål och indikatorer, horisontella principer, tjänstedesign osv. Två intensiva dagar som vi lämnade fulla med inspiration inför hösten när det är "skarpt läge" för projektet.Handläggarkonferens

Varje år samlar vi våra kommunvisa handläggarteam för att gå igenom året som gått och för att reflektera över vad som fungerat bra och vad som kan utvecklas. I år var vi på Konferens Ahlafors Fabriker som också är ett projekt vi stöttar i att utvecklas till ett arbetsintegrerat socialt företag. Under förmiddagen bjöd vi in Bo Jonsson som arbetar på Krismottagningen - Våld i nära relationer i Ale och Kungälv. Bo blandade föreläsning och diskussioner i ett viktigt och högaktuellt ämne. Efter en gemensam lunch så fick vi information om Respondere och avslutade dagen med att summera och reflektera över året som gått.Älv & Kust föreläser på Arbetsförmedlingen inom KRAMI uppdraget

Idag har vår hälsoutvecklare Fredrik och vår arbetsterapeut Helen besökt Arbetsförmedlingen i Gamlestaden där de träffade deltagare i KRAMI uppdraget. Vi var inbjudna för att föreläsa med delar av vår Hälsoskola med fokus på hur vi kan påverka hjärna och kropp via kost, motion och sömn för att få en bättre balans i livet och på så sätt bli bättre rustade för det vi möter i livet. Det är alltid kul att vara med och sprida kunskap om förebyggande hälsa!KUR besöker Hönö konsthall

Klicka för större bild

Deltagarna på Öckerös första omgång av KUR (Kulturunderstödd rehabilitering) besökte Hönö konsthall där de fick måla i akryl tillsammans med aktör Lena Nahlin. Här är några fina alster från gruppen!Kungälvs Posten skriver om Kultur på recept KUR

Kungälvs Posten har gjort två reportage om projekt KUR.

» Dokument: Reportage i Kungälvs Posten om KURKungälvs Posten intervjuar en deltagare i KUR

Kungälvs Posten har även intervjuat en tidigare deltagare i KUR om hens upplevelse av projektet.

» Dokument: Reportage med deltagare i KURSamordningsförbundet Älv & Kust fyller 10 år

Den 29 november bjöd vi in till en härlig dag på Stenungsbaden för att fira förbundets 10 års jubileum utifrån temat "Livskraft". Cirka 100 personer firade med oss och vi bjöd på fyra intressanta föreläsningar. Under förmiddagen berättade Hans Abrahamsson om svensk välfärd i förändring och Jonas Huldt gav oss fakta i frågan om samverkan ger samhällsekonomiska vinster. Efter lunch fick vi en inspirerande timme med Tove Eriksson om hur vi bland annat påverkar våra liv genom egna val och dagen avslutades med en varm och känsloladdad föreläsning av Tommy Ivarsson.

Vilken fantastisk lyckad dag vi fick på alla sätt! Ett stort tack till alla våra medarbetare som hjälpt till inför och under dagen och ett lika stort tack till alla er som kom och firade med oss! Nu är vi laddade inför nästkommande 10 år....

I länkarna nedan finner du vår Jubileumsskrift samt vår Jubileumsfilm som vi är mycket stolta över!

» Dokument: Jubileumsskrift om SoF Älv & Kust

» Länk: Jubileumsfilm om SoF Älv & KustDialogdag om Jämställdhet

Idag har delar av styrelsen och lokala ledningsgrupper träffats på Stenungsbaden för att ha en dag med dialoger och kompetensutveckling med fokus på Jämställdhet. Charlotte Axelsson, förbundschef SoF Insjöriket höll en inspirerande och tankeväckande dag för oss vilket gör att vi även på ledningsnivå kan fortsätta bedriva det jämställdhetsarbete vi arbetar med i förbundet.


[1] 2 | Mera »