Startsida - Kostnadsfri föreläsning om Psykisk livräddning

21-03-08 Om någon drabbas av hjärtstopp finns hjärt-lungräddning (HLR), men när någon mår psykiskt dåligt vet vi inte alltid hur vi ska hjälpa. Psykisk livräddning (PLR) tar upp vad vi som medmänniskor kan göra när vi möter människor som har tappat livsviljan eller befinner sig i en kris. Hur kan vi prata om det som känns svårt och tungt? När är det akut läge och hur kan vi hjälpa någon vidare?

Självmord, som är den yttersta konsekvensen av psykisk ohälsa är förknippat med väldigt starka känslor: rädsla och hopplöshet, sorg, skam och skuld, ibland ilska och frustration. Alla de här känslorna kan göra det svårt att tala om självmord. Känslorna kan göra det svårt att höra och lyssna på vad en annan människa faktiskt har för behov.

”Psykisk livräddning – allmänhet” är en föreläsning på tre timmar om suicidprevention med syfte att skapa en större trygghet kring ämnet självmord. Inga förkunskaper krävs. Föreläsningen hålls via Zoom och är kostnadsfri. En länk till föreläsningen och instruktion för att använda Zoom skickas ut veckan innan föreläsningen. Följande tillfällen erbjuds:

• Måndag 29 mars, klockan 09.00-12.00
• Onsdag 28 april, klockan 09.00-12.00
• Måndag 10 maj, klockan 13.00-16.00

Föreläsningarna anordnas i samarbete med Kungälvs kommun och finansieras av Västra Götalandsregionen.


Länk: Länk till anmälan